This section doesn’t currently include any content. Add content to this section using the sidebar.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Koronatuella pitää kehittää tai rahat on palautettava

Koronatuella pitää kehittää tai rahat on palautettava

Vuosi 2020 on ollut monelle yritykselle haastava, eivätkä vaikeudet ole vielä takana päin.

Highline-konsultti Teemu Purmonen ja projektiasiantuntija Tanja Ryhänen pitävät arvossa korona-ajan kehitysrahoituksia ja muita yrityksiä helpottavia toimenpiteitä. Ne luotiin suureen tarpeeseen nopealla aikataululla.

– ELY-keskukselta tai Business Finlandilta kehittämishankkeisiin rahoitusta hakeneet yritykset, jotka ovat tehneet kehittämistä suunnitelman mukaisesti, ovat saaneet rahoituksesta varmasti hyötyä. Nämä yritykset ovat valmiimpia tulevaan koronan jälkeen kuin yritykset, jotka eivät ole kehittäneet, Purmonen sanoo.

Purmosen mukaan koronarahoituksessa piili kuitenkin yksi iso ongelma, johon palaamme jutun lopussa.

Konsultointia, jossa kehittämisprojektit eivät jää puolitiehen
Purmonen ja Ryhänen ovat erikoistuneet Business Finlandin ja ELY-keskuksen kansallisten rahoitusten hakemiseen yrityksille. Purmonen on Proper Oy:n yrittäjä ja tekee konsultointia Purmonen Consulting -markkinointinimellä. Ryhänen toimii yrityksessä projektiasiantuntijana.

Tärkeä osa konsultointia on se, että Purmonen Consulting vie kehittämisprojektit maaliin saakka.

– Ensin kartoitamme tilanteen ja suunnittelemme, mihin asioihin yrityksessä tarvitaan kehittämistä. Teemme analyysin siitä, mistä rahoitusta kannattaa hakea. Haemme yritykselle rahoitusta, mutta työmme ei suinkaan lopu rahoituspäätöksen saamiseen. Autamme yritystä läpi projektin: katsomme,
että yritys todella tekee kehittämistä, hoitaa raportoinnin ja tekee projektin rahoittajan kriteerejä noudattaen, jotta rahoitus varmasti saadaan täysimääräisenä eikä sitä tarvitse palauttaa. Työmme
loppuu vasta silloin, kun projekti on valmis ja muutos on tapahtunut, Purmonen kertoo.

 

Rahoitusta asiakkaan edun mukaisesti

Joensuusta toimiva Purmonen Consulting auttaa valtakunnallisesti vuodessa noin 50 yritystä ja avustaa keskimäärin 30 rahoitushakemuksen tekemisessä. Tämä vuosi tekee siinäkin poikkeuksen. Ryhänen kertoo, että he ovat tänä vuonna auttaneet 60 yritystä ja tehneet yhteensä yli 70 rahoitushakemusta, joista 59 on koronarahoitushakemuksia. 57 koronarahoitushakemuksista on saanut myönteisen rahoituspäätöksen.

 

Blogi julkaistu: 24.11.2020
Teksti on myös julkaistu Highline-sivustolla 06.10.2020

< SIIRRY TAKAISIN BLOGI-SIVULLE

Search